top of page

Noutăți

Cum ajungi de la stabilitate la schimbare

Totul a început când am refuzat participarea la proiect. M-am gândit că nu am timp, că plec singură cu trenul noaptea şi că o să fie ceva nou, lucru care mă speria. De obicei, se spune să faci lucrul acela de care ţi-e cel mai teamă. English version

Şi bine că am făcut aşa, bine că m-am răzgândit. Mi-am luat ghiozdanul cel mare, cartea şi curiozitatea cu mine. Am mers singură cu trenul, m-am plimbat prin oraşul necunoscut şi am savurat fiecare clipă cu mine.

Toate deciziile bune şi alegerile care s-au dovedit cele mai roditoare le-am luat la limita prăpastiei, încercând să mă lupt cu gândul “Should I stay or should I go?”. Ei bine, această dilemă a fost prezentă cu mine de mult timp. Care sunt alegerile bune pentru mine? Cum ştiu dacă fac lucrurile potrivite? Dar până la urmă cine dictează aceste lucruri? Noi. Noi, împreună. Fiecare are un parcurs individual, cu sine însuşi, însă, este important de ştiut că în această expediţie nu eşti singur. Poate de aceea oamenii au evoluat aşa mult, pentru că au fost împreună. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii stăteau împreună, organizaţi în grupuri, triburi, oraşe. Un lucru a rămas la fel, căldura oferită de o conversaţie, încântarea apărută în urma co-creatiei şi conexiunea care se formează între două persoane indiferent de limba pe care o vorbesc şi mediul în care au crescut.

Proiectul Stand-Up Psychology a format o conexiune între noi toţi. Întregul proiect a fost un proces de imaginaţie, unde ne-am creat o nouă societate cu alte reguli şi alte valori. Însă, dacă stau să analizez mai bine tot ce am creat acolo, realizez că există deja. Tot ce am creat a venit din noi. Această experienţă m-a ajutat să mă simt liberă, să înfrunt diversele frici pe care le am, mai ales cu privire la schimbare. Pentru mine, stabilitatea însemna echilibru, însă am observat că în stabilitate nu experimentezi lucruri noi, aşa că acum profit de orice clipă de schimbare şi evoluţie, privind-o ca pe o oportunitate de a învăţa şi nu ca ceva care îmi destabilizează echilibrul.

Sunt foarte încântată de toţi oamenii pe care i-am întâlnit şi lucrurile mărunte pe care le-am aflat despre ei. Să văd visul cuiva sclipind în ochi, să înţeleg ce înseamnă căutarea unei identităţi, să ascult povestea fiecăruia şi să găsesc similarităţi. Acestea sunt lucrurile care o să rămână cu mine.

Cu drag,

Denise Pop

Voluntar Gamma Institute



bottom of page