top of page

Noutăți

O educatie eficienta antibullying incepe de la clasele primare?

As fi putut sa spun din familie dar ce te faci cand si parintele adult a trait in copilarie acte de bullying in scoala? Se poate ca adult sa ai o atitudine diferita sau suferinta sa se perpetueze.


Ca parinte exista neputinta ca nu ai metode cum sa intervii eficient si cu efecte

positive in situatii de bullying asupra propriului copil petrecute in scoala sau lipsa de intelegere a comportamentului de bullying si in acest caz risti sa fii cel care imparte dreptatea sau sa te resemnezi ca asa sunt copii, le-or trece.


Nu, nu trece. Suferinta ramane si te pacaleste sa crezi ca nu esti decat o victima cu o voce: eu nu pot sa ma apar, eu nu am dreptul sa vorbesc, sau intr-un abuzator cu vocea celui indreptatit, sau a celui care vede dar nu intervine din frica sau indolenta. Si sunt sigura ca in fiecare din noi exista dorinta schimbarii.


Primii pasi ar fi sa recunoastem ca acest fenomen este in scoala romaneasca si ia amploare, apoi sa intelegem acest fenomen si sa ne dorim sa ne implicam in prevenirea si stoparea lui acolo unde suntem martori ca el exista si se practica. Schimbarea se face la nivel de atitudine, la formarea de comportamente sanatoase de interventie, la o alta circularitate care sa aiba ca efecte acceptarea, intelegerea, compasiunea si iubirea intre semeni. So, ACT- NO REACT!


Cu pretuire,

Marcela Grosu

Psihoterapeut sistemic in formare by Gamma Institute

Comentarios


bottom of page