top of page

Noutăți

Diana Ciubotaru

Mintea Sănătoasă și Știința Fluxului Conștiinței

Știința fluxului conștiinței este indispensabilă studiului empiric al minții sănătoase; dacă cineva dorește să înțeleagă empiric natura minții sănătoase, este imperativ să studiezi fluxul conștiinței (Vyner, 2009-2010). Acest lucru echivalează cu a spune că, dacă vrei să descifrezi și să înțelegi codul genetic al naturii, trebuie să studiezi moleculele de ADN și ARN.

Cursul introductiv SAS, care este o călătorie de dezvoltare personală folosind paradigma conștiinței cuantice.

Investigarea fluxului conștiinței este necesară pentru explorarea științifică a minții sănătoase, dintr-un motiv foarte simplu: fenomenele care determină dacă o anumită minte este sănătoasă sau nesănătoasă sunt fenomene care apar în fluxul conștiinței, și numai în fluxul conștiinței. Fenomenele care fac din mintea egocentrică o minte nesănătoasă apar în fluxul conștiinței, la fel ca și fenomenele care fac din mintea lipsită de ego o minte sănătoasă.

Munca noastră a demonstrat că determinantul principal al faptului dacă o anumită minte este sănătoasă sau nu este modul său de auto-conștientizare - modul în care cunoaște fenomenele care apar în fluxul său de conștiință. Mințile lipsite de ego și cele egocentrice folosesc două moduri foarte diferite de auto-conștientizare pentru a cunoaște și controla fluxurile lor de conștiință. Unul dintre aceste moduri de auto-conștientizare produce o stare sănătoasă a minții, iar celălalt nu o face.

Pentru a recapitula ceea ce știm deja despre modul egocentric de auto-conștientizare, mintea egocentrică se controlează literalmente guvernând conținuturile fluxului său de conștiință. De exemplu, mintea egocentrică ar putea folosi actul de reprimare pentru a elimina un gând sau o emoție din fluxul său de conștiință. Reprimarea unui moment de furie pentru a împiedica conștientizarea sau exprimarea acelei furii este un exemplu de acțiune întreprinsă de modul egocentric de auto-conștientizare. Mintea lipsită de ego nu reprimă emoțiile și gândurile.

S-ar putea spune că este bine să reprimi și să te abții să îți exprimi furia, și există desigur un element de adevăr în această afirmație. Ce vom puncta, însă, este că există o modalitate mai sănătoasă de a trata furia și toate celelalte emoții.

Un al doilea mod prin care ego-ul controlează conținuturile fluxului conștiinței este că el narează "filme mentale" și le inserează în fluxul conștiinței. Aceste "filme mentale" sunt cicluri recurente de gânduri. Un "film mental" ar putea fi o poveste în care îți spui singur - din nou și din nou - că oamenii din viața ta cred că ești ușor de iubit, curajos sau ridicol. Sau că altcineva este minunat sau intolerabil.

Mintea lipsită de ego, în schimb, se controlează într-un mod profund diferit. Ea guvernează prin a nu se controla pe sine. Mintea lipsită de ego nu manipulează conținuturile fluxului său de conștiință în niciun fel. Îi permite fluxului său de conștiință să curgă liber și să rămână în starea sa naturală. Ea se controlează prin a nu se controla pe sine.

Acest lucru, la o primă vedere, cu siguranță pare să fie cel puțin contraintuitiv. Cum poate mintea să se controleze pe sine prin abandonarea auto-controlului? Primul răspuns este că acesta este doar unul dintre multele paradoxuri interesante și satisfăcătoare ale minții lipsite de ego.

După cum am început deja să observăm, una dintre descoperirile fundamentale ale științei fluxului conștiinței este că simplul act de a permite fluxului tău de conștiință să curgă liber și să rămână în starea sa naturală va genera în mod inevitabil un rezervor de bunătate și bucurie în mintea și corpul tău. Mintea lipsită de ego se controlează prin a încorpora în sine o simțirea durabilă a bunătății.

Ceea ce ne aduce înapoi la început. Aici stă motivul pentru care este imperativ ca o știință a minții sănătoase să studieze fluxul conștiinței: modurile de funcționare ale fluxurilor de conștiință lipsite de ego și egocentrism sunt fundamental diferite una față de cealaltă, și ca rezultat, ele creează două stări mentale foarte diferite, una sănătoasă și una care nu este.

Dându-se la o parte faptul că diferențele cheie între mintea sănătoasă și cea nesănătoasă se găsesc în fluxurile lor de conștiință respective, singurul mod de a observa și înțelege aceste diferențe este să studiezi fluxul conștiinței. Aici apar diferențele dintre ele, și acesta este singurul loc în care pot fi observate direct de către un om și de către știință.


Dacă te-a făcut curios cartea recomandată de noi să afli mai multe despre conștiință și despre dezvoltarea unei minți sănătoase, atunci trebuie să vii la Cursul introductiv SAS, care este o călătorie de dezvoltare personală folosind paradigma conștiinței cuantice - Fundamentul vieții și realității este conștiința. Acest cadru generează instrumente pentru schimbarea și evoluția ta prin intermediul înțelegerii conștiinței, așa cum ne îndeamnă și cartea recomandată.


Te așteptăm la SAS,

Psih. Diana Ciubotaru și Echipa Gamma!


Când?

1 septembrie 2023

Investiție:

Bilet întreg: 450 ron

Bilet Gamma: 420 ron

Bilet SAS2011: 360 ron

Locație: Iasi, Soseaua Nicolina nr. 1, bl. 928B, sc. A, etaj 1, ap. 01



SAS, dezvoltare personală, conștiință, mintea sănătoasă, știința, fluxului conștiinței

238 views
bottom of page