top of page

Noutăți

PROVOCAREA DIANEI_11 zile până la INSPIRE Consciousness

A unsprezecea zi. Exercițiul de ieri, poate, te-a introdus în starea de Prezență, prin care ai putut să observi cum îți construiești realitatea din jurul tău... prin gânduri, cuvinte, acțiuni, obiceiuri și caracter.


Astăzi vom lucra pe conștientizarea emoțiilor, care copleșesc de multe ori și cum să le eliberăm din mintea noastră.

Astăzi vom lucra pe conștientizarea emoțiilor care copleșesc de multe ori și cum să le eliberăm din mintea noastră.

PROVOCAREA DIANEI_11 zile până la INSPIRE Consciousness


#1 - Mesajul zilei


"Conștiința este procesul de a deveni conștient de propria ta conștiință." - William James


#2 - Exercițiul călătorului


Astăzi vom lucra pe conștientizarea și eliberarea emoțiilor care ne umplu prea mult, uneori, ecranul minții. Găsește un loc liniștit și confortabil pentru a te așeza sau pentru a sta într-o poziție relaxată. Începe prin a-ți relaxa corpul și a-ți focaliza atenția pe respirație.

1. Respirație Conștientă (1 minut): Începe să respiri adânc și liniștit. Concentrează-te pe senzația aerului care intră și iese din corpul tău. Focalizează-te pe această respirație calmă și constantă.

2. Acceptarea Emoțiilor (1 minut): În acest moment, recunoaște și acceptă furia, frustrarea, orice emoție cu valență negativă pe care o simți, fără a te judeca. Lasă aceste emoții să existe în interiorul tău.

3. Vizualizarea Eliberării (1 minut): Imaginează-ți că aceste emoții negative sunt ca niște nori întunecați. Odată cu respirația ta, începe să îți vizualizezi eliberarea furiei sub forma unui nor care se disipează încet, lăsând loc luminii albastre și liniștii interioare.

4. Auto-Programarea (1 minut): Repetă în mintea ta sau cu voce tare o afirmație/un gând care să te calmeze, pe care îl vrei mereu în minte pe viitor. De exemplu: "Las furia/tristețea să plece și îmi permit să mă simt calm/ă și pașnic/ă."

5. Centrare (1 minut): Începe să îți îndrepți atenția către respirația ta. Simte cum corpul tău se relaxează, iar mintea ta devine liniștită. Observă senzațiile și gândurile care vin și pleacă, fără a le judeca.

6. Încheiere (1 minut): Când ești gata, adu-ți atenția încet, înapoi în prezent. Începe să miști ușor corpul și când ești pregătit, deschide ochii cu blândețe.

"Conștiința este procesul de a deveni conștient de propria ta conștiință." - William James

#3 - Să contemplăm

Cât de dispus sunt să renunț la aceste emoții?

Ce tipare de gândire și acțiune le fac să apară în viața mea?

Acum e momentul să zâmbești minții! Mergi la recapitulare, poate vei fi surprins/ă...


#4 - Recapitularea zilei


Azi poate vreau să devin angajat în meditație în mod constant. Vreau să devină parte a rutinei mele în următoarele luni?

Ce ar trebui sa fac pentru a introduce asta?


Ai lucrat bine astăzi,

Aștept gândurile tale...

Continuăm mâine,

Diana,

un călător neobosit în Conștiință...PROVOCAREA DIANEI 11 zile până la INSPIRE ConsciousnessComments


bottom of page