top of page

Noutăți

PROVOCAREA DIANEI_13 zile până la INSPIRE Consciousness

A noua zi. Exercițiul de ieri, poate, te-a făcut să reflectezi la direcția construită, și în ce fel merge spre viziunea sau scopul tău principal.


Astăzi vom exersa meditația și înțelegerea relației subtile dintre minte și corp, mediate de respirație.

A noua zi. Exercițiul de ieri, poate, te-a făcut să reflectezi la direcția construită, și în ce fel merge spre viziunea sau scopul tău principal.  Astăzi vom exersa meditația și înțelegerea relației subtile dintre minte și corp, mediate de respirație.

PROVOCAREA DIANEI 13 zile până la INSPIRE Consciousness


#1 - Mesajul zilei


"Fii conștient de respirația ta, ea este cheia către liniștea interioară." - Buddha


#2 - Exercițiul călătorului


Astăzi experimentăm o scurtă meditație prin care să devenim conștienți de relația corp-minte. Găsește un loc liniștit și confortabil pentru a te așeza sau pentru a sta într-o poziție relaxată. Începe prin a-ți relaxa corpul și a-ți focaliza atenția pe respirație.


1. Respirație Conștientă (1 minut): Începe să respiri adânc și lent. Simte cum aerul intră și iese din corpul tău. Focalizează-te pe senzația de calm pe care o aduce fiecare respirație.


2. Vizualizare a Relaxării (1 minut): Imaginează-ți o lumină albastră care începe să pătrundă în corpul tău, odată cu respirația ta. Această lumină este calmul și liniștea. Simte cum această lumină se răspândește în tot corpul tău, eliminând treptat orice tensiune sau anxietate.


3. Scanare Corporală (1 minut): Începe să îți îndrepți atenția către diferitele părți ale corpului tău. Începe de la cap și coboară treptat către picioare. Observă senzațiile din fiecare zonă a corpului și încurajează relaxarea în fiecare segment.


4. Conectare cu partea profundă din noi (1 minut): Repetă în mintea ta sau cu voce tare câteva cuvinte sau fraze semnificative, cu sens pentru tine. De exemplu: "Sunt în centrul ființei mele unde simt calm și siguranță", "Respir liniște și curaj" sau "Fiecare respirație îmi aduce pace și relaxare". (Poți scrie înainte de meditație câteva cuvinte sau le poți lăsa să se genereze spontan în timpul imageriei).


5. Revenire la Respirație (1 minut): Întoarce-ți atenția către respirația ta. Observă cum pieptul tău se ridică și coboară în timpul respirației. Permite-ți să fii prezent în acest moment și să accepți orice gânduri sau senzații care apar, lăsându-le să treacă ușor.


6. Finalizare: Cu fiecare respirație, te simți din ce în ce mai relaxat și mai liniștit. Când ești pregătit, deschide ușor ochii.

"Fii conștient de respirația ta, ea este cheia către liniștea interioară." - Buddha

#3 - Să contemplăm


Corpul urmează mintea...În ce fel mintea ta s-a schimbat astăzi, pentru că ai avut grijă de corp prin acest exercițiu?

Practică zilnic acest exercițiu toată săptămâna, 5 minute, în fiecare zi. Va crea și consolida spațiul interior de contemplare.


Ne auzim la recapitulare...


#4 - Recapitularea zilei


Cum a fost provocarea de astăzi?

Secretul unei minți antrenate este să o ții sub observație în cel mai natural mod, fără să o judeci, doar să-i zâmbești! Hai sa facem recapitularea zilei:

Ti-ai amintit să te privești ca pe un generator de gânduri?

De câte ori ai zâmbit gândurilor tale?

Ti-ai notat declarația de intenție?


Astept gândurile tale...

Continuăm mâine,

Diana,

un călător neobosit în Conștiință...PROVOCAREA DIANEI 13 zile până la INSPIRE Consciousnessコメント


bottom of page