top of page

sâm., 08 iul.

|

Hotel Indiana Iași

Weekend-ul Practicienilor în Terapia de Familie 2023: The Call to Adventure

Conferința “Weekend-ul Practicienilor în Terapia de familie - WPS” este evenimentul anual al celor pasionați de psihologie și dezvoltare personală și, totodată, un prilej de întâlnire, schimb de bune practici. Pe 8-9 Iulie la Iași!

Registration is closed
See other events
Weekend-ul Practicienilor în Terapia de Familie 2023: The Call to Adventure
Weekend-ul Practicienilor în Terapia de Familie 2023: The Call to Adventure

Ora și adresa evenimentului

08 iul. 2023, 09:30 – 09 iul. 2023, 15:00

Hotel Indiana Iași, Tg.Cucu, Str.Basota nr. 2, Iasi, Romania

Despre eveniment

Ce este WPS?

Weekendul Practicienilor Sistemici este cel mai interesant eveniment  dedicat stării de bine și sănătății mintale din România și va avea loc  între 8 și 9 iulie 2023, în Iași. Evenimentul va reuni psihologi,  terapeuți, cercetători și artiști, care vor participa  și susține conferințe, workshop-uri și masterclass-uri. Printre  subiectele abordate de speakeri se numără combaterea procrastinarii,  încetinirea ritmului vieții, abordări inovative ale anxietātii și  depresiei, punerea în lumină a resurselor interioare, activarea  Sinelui. Tematicile workshopurilor includ, pe lângă subiectele  menționate de speakeri, gestionarea și bunăstarea relațiilor, practici  pentru obținerea calmului și clarității mentale, tehnici speciale de  autocunoaștere și gestionarea emoțiilor, înțelegerea  semnelor schimbării etc. Weekend-ul Practicienilor are ca misiune  principală îmbunătățirea calității vieții prin autocunoaștere și  încurajarea dezvoltării personale, aducând în armonie mintea, corpul și  sufletul.

Evenimentul va asigura un cadru de învățare și de dezvoltare a  abilităților terapeuților, care vor intra în contact cu diverse  perspective în terapia sistemică (abordare individuala, cuplu și  familie), precum și cu o serie de instrumente și tehnici de intervenție  utile în abordarea unei problematici variate a sistemului familial, în  actualul context psiho-socio-economic. Metodele de lucru prezentate vor  fi susținute de date științifice de actualitate, dar și de larga  cazuistică abordată în practică de către invitații  de prestigiu național și internațional.

Este locul propice în care veți putea cunoaște alți specialiști care  lucrează individual sau cu familia, veți putea face schimb de experiență  și de bune practici și veți putea pune bazele unor colaborări viitoare.  Intenția noastră este de a pune oamenii împreună  pentru a genera noi idei și practici. Astfel, fiecare va contribui cu  experiența sa la crearea unei rețele profesionale interdisciplinare care  să abordeze integrat problematicile familiei, în cadrul diferitelor  intervenții terapeutice sau socio-educaționale.

Cum s-a născut evenimentul?

În contextul unei lumi aflate într-o continuă dinamică și schimbare,  societatea în care trăim pare că satisface tot mai puțin nevoile  fundamentale ale ființei umane și asistăm la o reașezare a valorilor  atât în mediul intrapsihic, cât și în relațiile interumane.

Familia ca sistem și valorile după care se conduce sunt într-o continuă  schimbare. Reperele tradiționale nu mai au aceeași putere și au intrat  într-un con de umbră. Astfel, terapia sistemica individuală, de cuplu și  familie devine o șansă reală a omului în  crearea unei noi conștiințe și a unor noi paradigme sociale, iar pentru  practician o adevărată menire în viață.

Evenimentul la care vă invităm să vă alăturați s-a născut chiar din  aceste nevoi profunde ale celor care trec pragul cabinetului, dar și ale  celor care își doresc ca, prin demersul lor terapeutic, să facă  diferența. Practica terapiei sistemice de cuplu și familie  este încă în dezvoltare în România, iar un demers în co-participare  reprezintă o necesitate după care tânjim majoritatea.

Ce se va întâmpla?

 • Fie că ești psiholog, medic, asistent social, pedagog, coach, asistent  social, practician în diverse terapii complementare, student în oricare  din aceste orientări sau ghidezi în diverse forme oamenii în căutările  lor interioare, vei avea ocazia să întâlnești  invitați speciali din străinătate și din țară, cu o vastă experiență  practica si atitudine inovativă în câmpul în care profesează.
 • Te vei familiariza cu cele mai actuale viziuni în terapia sistemică și  vei intra în contact cu tehnici și instrumente de lucru punctuale în  diferite problematici specifice întâlnite în sistemul familial și în  abordarea terapeutică a individului, cuplului, familiei.
 • Pentru a stimula schimbul de bune practici în terapia familiei, în  actualul context psiho-socio-economic, vom crea un spaţiu de  interacţiune. Poți da o voce experienței, creativității sau întrebărilor  tale. Experiența ta contează!  Vor fi discuții moderate  între specialiști din diferite domenii profesionale. Poți face o  diferență în viața oamenilor si familiilor lor, făcându-ți munca cât mai  profesionist.

Fie că ai deja experiență în lucrul cu familia, fie că ești la început  de drum în acest domeniu, te așteptăm să creem împreună prima rețea  interdisciplinară de profesioniști, care integrează diverse abordări,  precum și cele mai eficiente și recente tehnici  de intervenție în terapia sistemica si, nu numai.

Iată câteva dintre activităţile ce se vor desfăşura pe parcursul celor 2 zile: paneluri şi workshop-uri:

     Workshop 1 – Nașterea terapeutului din tine: Cum ai răspuns "Chemării  Sinelui"? Exista un algoritm al călătoriei Terapeutului? Definirea  stilului terapeutic.

Devenirea terapeutului este o călătorie unică marcată de câteva momente  cheie. Dacă facem o paralelă între Călătoria Eroului (Josef Campbell) și  Devenirea terapeutului, se pot defini câteva etape marcate de semne de  început, semne de evoluie, achiziții unice.  De fapt, putem spune că un terapeut își construiește stilul personal pe  măsură ce se învață pe sine și se cunoaște pe sine, în călătoria sa de  evoluție.

1. Cum poti să îți cunoști stilul terapeutic sau ceea ce s-ar numi "darul tău unic"?

2. Generarea Kit-ului tau personalizat de lucru, marca și semnătura ta unică

     Workshop 2 –Therapy Cafè– discuție între specialiști din diverse domenii  şi abordări terapeutice, într-un spațiu special organizat, care  stimulează creativitatea și conexiunea, în interacțiune cu publicul:

În cadrul acestui workshop se propun câteva teme speciale care definesc succesul terapeutic:

1. Alianța terapeutică (secretul creării alianței din prima ședință)

2. Redefinirea poveștii de viață a clientului - secretul unei povești de  viață reușite, cum să stimulăm imaginația clienților pentru noul  scenariu de viață, care să cuprindă o schimbare autentică, trei pași  concreți de stimulare:

- Cum să îți transformi viața într-un scenariu de film: găsirea  personajului principal (clientul) și definirea personalității lui cu  calități și defecte, definirea fluxului de evenimente din viața  clientului și identificarea punctului culminant al vieții.

- Ce lectii de viață se ascund în acest flux?

     Workshop 3 - Câmpul cuantic al minții. Cum să definim, înțelegem,  aplicăm în terapie, paradigma "minții ca un câmp". Ce efecte generează  și ce tehnici inovative folosim în interiorul acestei paradigme.

In cadrul acestei sesiuni, experimentăm câteva tehnici de lucru folosite în Școala de Activare a Sinelui -SAS

1. Externalizarea Minții

2. Ghidul minții

     Workshop 4 - Integrarea Sinelui în terapie. În cadrul sesiunii de lucru  vom defini concepte precum Sine, Activarea Sinelui, Conștiință și le vom  integra într-o tehnică de intervenție specifică Școlii de Activare A  Sinelui SAS.

1. Cum definim Sinele în terapie?

2. Ce înseamnă Activarea sinelui în terapie?

3. Cum experimentăm conectarea Sinelui în relația terapeutică?

     Workshop 5 - Integrarea Tehnologiei in terapie

În cadrul acestui Workshop se va prezenta și experimenta o aplicație  mobilă creată de Echipa Gamma în cadrului unui proiect de cercetare  international ERASMUS. Aplicația de mobil, cu avatarul pe nume MINDY,  este o aplicație destinată oricărei persoane, indiferent  de vârstă, ce poate înțelege și interacționa cu avatarul, astfel încât  să-și creeze. realizeze un echilibru între viața persoanală,  profesională, familială și socială, integrând un nou stil de viață, cu  accent pe prevenția în vederea menținerii sănătății fizice,  mentale, emoționale și relaționale. Mindy, personajul principal al  aplicației, este prietenul care te ajută să-ți construiești, prin  exerciții zilnice, un stil de viață sănătos și te învață, într-un mod  non-directiv și non invaziv, cum să-l menții pe termen lung.

 

     Workshop SPECIAL echipa GAMMA Clinic Psychology -”KIT-ul  psihoterapeutului Gamma- tehnici și instrumente speciale de  conștientizare, comunicare și intervenție în terapie”.

În cadrul acestui workshop participanții se vor familiariza și vor  experimenta tehnici și metode de lucru în terapia sistemică - abordare  individuală, de cuplu și de familie și integrarea lor cu tehnologii  speciale, de exemplu tehnologia revoluționara BLU ROOM,  folosirea tehnologiei binaurale în terapie și diverselor aparate care  creeaza stări modificate de conștiință pentru optimizare procesului  terapeutic. Este o experiență deosebită în urma căreia fiecare  participant se va familiariza nu doar cu viziunea sistemică  în terapie ci va trăi și experiențe terapeutice noi care deschid  perspective unice de vindecare.

Cui se adresează evenimentul?

Sunt invitați să participe psihologi, sociologi, coach, cei care oferă  servicii de dezvoltare personală, reprezentanți ai ONG-urilor a căror  beneficiari sunt membrii familiilor, medici (de familie, pediatri,  psihiatri și de alte specializări), preoți, educatori,  asistenți sociali, absolvenți de Psihologie, studenți, etc.

Înscriere

Înscrierile se fac completând formularul de înscriere de pe site până pe data de 06.07.2023 cu plata imediată după generarea  biletului de participare și primirea lui pe email, iar detalii despre  conferință puteți solicita la telefon 0741 093 131.

Puteți opta pentru unul dintre următoarele pachete:

 • Pachetul STUDENT 150 ron, 70% discount din prețul biletului  întreg, pot beneficia de el cei care au  statutul de student, pe baza dovezii valabile. Pachetul include mapa  conferinței cu accesorii personalizate, participarea la toate sesiunile:  workshopuri, prelegeri, 2 discuții panel, pauze  de cafea, diplomă de participare la conferință.
 • Pachetul GAMMA EARLY BIRD 250 ron, 50% discount din prețul biletului  întreg, pot beneficia de el toți cei care achită taxa până la data de  13.03. 2023. Pachetul include mapa conferinței cu accesorii  personalizate și Kit-ul de dezvoltare personală Gamma, participarea  la toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, discuții panel, pauze de  cafea, diplomă cu 10 credite pentru participare la conferință.
 • Pachetul GAMMA PREMIUM 400 ron, 20% discount din prețul biletului întreg,  pot beneficia de el cursanții si clienții activi Gamma Institute (SSF,  SAS, Gamma Clinic Psychology). Pachetul include mapa conferinței cu  accesorii personalizate și Kit-ul de dezvoltare  personală Gamma, accesul la toate sesiunile de lucru: workshopuri,  prelegeri, discuții panel, pauze de cafea, diplomă cu 10 credite pentru  participare la conferință.
 • Pachetul GAMMA BASIC 450 ron, 10% discount din prețul biletului întreg,  pot beneficia de el foștii cursanți și clienți ai Gamma Institute (ai  Școlii Sistemice de Formare și SAS și toți cei care au participat la  evenimente Gamma în trecut, clienți Gamma Clinic  Psychology). Pachetul include mapa conferinței cu accesorii  personalizate și Kit-ul de dezvoltare personală Gamma, participarea la  toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, discuții panel, pauze de cafea,  diplomă cu 10 credite pentru participare la conferință.
 • Pachetul VIP – 500 ron. Prețul întreg al conferinței - Include  conținutul mapei conferinței (accesorii personalizate Gamma și un  toolkit cu instrumente de dezvoltare pesonală, cu acces de descărcare  gratuită și de pe site-ul Gamma Institute) participarea la  toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, discuții panel, pauze de  cafea, diplomă cu 10 credite pentru participare la conferință.
 • Pachetul Dezvoltare personală GAMMA - 200 ron, 60% discount din prețul biletului  întreg - Include accesul la ziua 1 a conferinței, participarea la toate sesiunile (workshop-uri de dezvoltare personală pentru publicul larg), mapa conferinței cu accesorii  personalizate, Kit-ul de dezvoltare personală Gamma, pauze de cafea.

*Booking: înscrierea la conferință se poate face până la data de  06.07.2023, cu plata imediată după generarea biletului de participare și  primirea lui pe e-mail.

Taxa se achită în contul AICSCC RO62BTRLRONCRT0497674501 (Beneficiar:  AICSCC, CUI 29096870), cu specificarea numelui participantului și  mențiunea „Pachetul Gamma (aici se mentionează tipul pachetului ales)  Weekend-ul practicienilor 2023”.

*Nu se cumuleaza mai multe reduceri pentru același produs. După începerea conferinței nu se returneaza taxele plătite.

Bilete

 • Bilet intreg

  Biletul pentru accesul complet la toate activitatile conferintei, coffee breaks (cafea, ceai, apa si gustari) si mapa conferintei: ecuson, fise de lucru, pix si alte materiale surpriza).

  500,00 RON
  Sale ended
 • Bilet GAMMA PREMIUM

  Biletele sunt la un pret cu discount de 20% si sunt oferite cursantilor si clientilor activi Gamma Institute - SSF, SAS si Gamma Clinic Psychology Biletul asigura accesul complet la toate activitatile conferintei, coffee breaks (cafea, ceai, apa si gustari) si mapa personalizata a conferintei ce contine: ecuson, fise de lucru, vouchere oferite de parteneri, pix si alte materiale surpriza.

  400,00 RON
  Sale ended
 • Bilet GAMMA BASIC

  Biletele sunt la un pret cu discount de 10% si sunt oferite celor care au mai participat in trecut la evenimentele Gamma, fostilor cursanti si clienti Gamma Institute - SSF, SAS si Gamma Clinic Psychology Biletul asigura accesul complet la toate activitatile conferintei, coffee breaks (cafea, ceai, apa si gustari) si mapa personalizata a conferintei ce contine: ecuson, fise de lucru, vouchere oferite de parteneri, pix si alte materiale surpriza

  450,00 RON
  Sale ended
 • Bilet STUDENT

  Biletul pentru accesul complet la toate activitatile conferintei, coffee breaks (cafea, ceai, apa si gustari) si mapa conferintei: ecuson, fise de lucru, pix si alte materiale surpriza. Acest bilet poate fi achizitionat de catre studenti si este valabil prin prezentarea, la checkin-ul evenimentului, a unui act doveditor al calitatii de student (carnet, adeverinta etc).

  150,00 RON
  Sale ended
 • GAMMA STAFF

  Biletul pentru accesul complet la toate activitatile conferintei, coffee breaks (cafea, ceai, apa si gustari) si mapa conferintei: ecuson, fise de lucru, pix si alte materiale surpriza). Acest bilet este disponibil angajatilor si colaboratorilor Gamma Institute!

  0,00 RON
  Sale ended
 • Dezvoltare personală GAMMA

  Biletul pentru accesul complet la toate activitatile din prima zi a conferintei, coffee breaks (cafea, ceai, apa si gustari), mapa conferintei: ecuson, fise de lucru, pix si alte materiale surpriza) și Kit-ul de dezvoltare personală Gamma

  200,00 RON
  Sale ended

Total

0,00 RON

Share this event

bottom of page