top of page

Noutăți

Diana Ciubotaru

Conferința pasionaților de psihologie și dezvoltare personală - WPS 2023

Weekend-ul Practicienilor în Terapia de Familie, 2023

ediția a-5a


Ce este WPS?

Weekendul Practicienilor Sistemici este cel mai interesant eveniment dedicat stării de bine și sănătății mintale din România și va avea loc între 8 și 9 iulie 2023, în Iași. Evenimentul va reuni psihologi, terapeuți, cercetători și artiști, care vor participa și susține conferințe, workshop-uri și masterclass-uri. Printre subiectele abordate de speakeri se numără combaterea procrastinarii, încetinirea ritmului vieții, abordări inovative ale anxietātii și depresiei, punerea în lumină a resurselor interioare, activarea Sinelui. Tematicile workshopurilor includ, pe lângă subiectele menționate de speakeri, gestionarea și bunăstarea relațiilor, practici pentru obținerea calmului și clarității mentale, tehnici speciale de autocunoaștere și gestionarea emoțiilor, înțelegerea semnelor schimbării etc. Weekend-ul Practicienilor are ca misiune principală îmbunătățirea calității vieții prin autocunoaștere și încurajarea dezvoltării personale, aducând în armonie mintea, corpul și sufletul.

Evenimentul va asigura un cadru de învățare și de dezvoltare a abilităților terapeuților, care vor intra în contact cu diverse perspective în terapia sistemică (abordare individuala, cuplu și familie), precum și cu o serie de instrumente și tehnici de intervenție utile în abordarea unei problematici variate a sistemului familial, în actualul context psiho-socio-economic. Metodele de lucru prezentate vor fi susținute de date științifice de actualitate, dar și de larga cazuistică abordată în practică de către invitații de prestigiu național și internațional.

Este locul propice în care veți putea cunoaște alți specialiști care lucrează individual sau cu familia, veți putea face schimb de experiență și de bune practici și veți putea pune bazele unor colaborări viitoare. Intenția noastră este de a pune oamenii împreună pentru a genera noi idei și practici. Astfel, fiecare va contribui cu experiența sa la crearea unei rețele profesionale interdisciplinare care să abordeze integrat problematicile familiei, în cadrul diferitelor intervenții terapeutice sau socio-educaționale.

Cum s-a născut evenimentul?

În contextul unei lumi aflate într-o continuă dinamică și schimbare, societatea în care trăim pare că satisface tot mai puțin nevoile fundamentale ale ființei umane și asistăm la o reașezare a valorilor atât în mediul intrapsihic, cât și în relațiile interumane.

Familia ca sistem și valorile după care se conduce sunt într-o continuă schimbare. Reperele tradiționale nu mai au aceeași putere și au intrat într-un con de umbră. Astfel, terapia sistemica individuală, de cuplu și familie devine o șansă reală a omului în crearea unei noi conștiințe și a unor noi paradigme sociale, iar pentru practician o adevărată menire în viață.

Evenimentul la care vă invităm să vă alăturați s-a născut chiar din aceste nevoi profunde ale celor care trec pragul cabinetului, dar și ale celor care își doresc ca, prin demersul lor terapeutic, să facă diferența. Practica terapiei sistemice de cuplu și familie este încă în dezvoltare în România, iar un demers în co-participare reprezintă o necesitate după care tânjim majoritatea.

Ce se va întâmpla?

  • Fie că ești psiholog, medic, asistent social, pedagog, coach, asistent social, practician în diverse terapii complementare, student în oricare din aceste orientări sau ghidezi în diverse forme oamenii în căutările lor interioare, vei avea ocazia să întâlnești invitați speciali din străinătate și din țară, cu o vastă experiență practica si atitudine inovativă în câmpul în care profesează.

  • Te vei familiariza cu cele mai actuale viziuni în terapia sistemică și vei intra în contact cu tehnici și instrumente de lucru punctuale în diferite problematici specifice întâlnite în sistemul familial și în abordarea terapeutică a individului, cuplului, familiei.

  • Pentru a stimula schimbul de bune practici în terapia familiei, în actualul context psiho-socio-economic, vom crea un spaţiu de interacţiune. Poți da o voce experienței, creativității sau întrebărilor tale. Experiența ta contează! Vor fi discuții moderate între specialiști din diferite domenii profesionale. Poți face o diferență în viața oamenilor si familiilor lor, făcându-ți munca cât mai profesionist.

Fie că ai deja experiență în lucrul cu familia, fie că ești la început de drum în acest domeniu, te așteptăm să creem împreună prima rețea interdisciplinară de profesioniști, care integrează diverse abordări, precum și cele mai eficiente și recente tehnici de intervenție în terapia sistemica si, nu numai.

Iată câteva dintre activităţile ce se vor desfăşura pe parcursul celor 2 zile: paneluri şi workshop-uri:

Workshop 1 – Nașterea terapeutului din tine: Cum ai răspuns "Chemării Sinelui"? Exista un algoritm al călătoriei Terapeutului? Definirea stilului terapeutic.

Devenirea terapeutului este o călătorie unică marcată de câteva momente cheie. Dacă facem o paralelă între Călătoria Eroului (Josef Campbell) și Devenirea terapeutului, se pot defini câteva etape marcate de semne de început, semne de evoluție, achiziții unice. De fapt, putem spune că un terapeut își construiește stilul personal pe măsură ce se învață pe sine și se cunoaște pe sine, în călătoria sa de evoluție.

1. Cum poti să îți cunoști stilul terapeutic sau ceea ce s-ar numi "darul tău unic"?

2. Generarea Kit-ului tau personalizat de lucru, marca și semnătura ta unică


Workshop 2 –Therapy Cafè– discuție între specialiști din diverse domenii şi abordări terapeutice, într-un spațiu special organizat, care stimulează creativitatea și conexiunea, în interacțiune cu publicul:

În cadrul acestui workshop se propun câteva teme speciale care definesc succesul terapeutic:

1. Alianța terapeutică (secretul creării alianței din prima ședință)

2. Redefinirea poveștii de viață a clientului - secretul unei povești de viață reușite, cum să stimulăm imaginația clienților pentru noul scenariu de viață, care să cuprindă o schimbare autentică, trei pași concreți de stimulare:

- Cum să îți transformi viața într-un scenariu de film: găsirea personajului principal (clientul) și definirea personalității lui cu calități și defecte, definirea fluxului de evenimente din viața clientului și identificarea punctului culminant al vieții.

- Ce lectii de viață se ascund în acest flux?


Workshop 3 - Câmpul cuantic al minții. Cum să definim, înțelegem, aplicăm în terapie, paradigma "minții ca un câmp". Ce efecte generează și ce tehnici inovative folosim în interiorul acestei paradigme.

In cadrul acestei sesiuni, experimentăm câteva tehnici de lucru folosite în Școala de Activare a Sinelui -SAS

1. Externalizarea Minții

2. Ghidul minții

Workshop 4 - Integrarea Sinelui în terapie. În cadrul sesiunii de lucru vom defini concepte precum Sine, Activarea Sinelui, Conștiință și le vom integra într-o tehnică de intervenție specifică Școlii de Activare A Sinelui SAS.

1. Cum definim Sinele în terapie?

2. Ce înseamnă Activarea sinelui în terapie?

3. Cum experimentăm conectarea Sinelui în relația terapeutică?


Workshop 5 - Integrarea Tehnologiei in terapie

În cadrul acestui Workshop se va prezenta și experimenta o aplicație mobilă creată de Echipa Gamma în cadrului unui proiect de cercetare international ERASMUS. Aplicația de mobil, cu avatarul pe nume MINDY, este o aplicație destinată oricărei persoane, indiferent de vârstă, ce poate înțelege și interacționa cu avatarul, astfel încât să-și creeze, realizeze un echilibru între viața persoanală, profesională, familială și socială, integrând un nou stil de viață, cu accent pe prevenția în vederea menținerii sănătății fizice, mentale, emoționale și relaționale. Mindy, personajul principal al aplicației, este prietenul care te ajută să-ți construiești, prin exerciții zilnice, un stil de viață sănătos și te învață, într-un mod non-directiv și non invaziv, cum să-l menții pe termen lung.

Workshop SPECIAL echipa GAMMA Clinic Psychology -”KIT-ul psihoterapeutului Gamma- tehnici și instrumente speciale de conștientizare, comunicare și intervenție în terapie”.

În cadrul acestui workshop participanții se vor familiariza și vor experimenta tehnici și metode de lucru în terapia sistemică - abordare individuală, de cuplu și de familie și integrarea lor cu tehnologii speciale, de exemplu tehnologia revoluționara BLU ROOM, folosirea tehnologiei binaturale în terapie și diverselor aparate care creează stări modificate de conștiință pentru optimizare procesului terapeutic. Este o experiență deosebită în urma căreia fiecare participant se va familiariza nu doar cu viziunea sistemică în terapie ci va trăi și experiențe terapeutice noi care deschid perspective unice de vindecare.


Cui se adresează evenimentul?

Sunt invitați să participe psihologi, sociologi, coach, cei care oferă servicii de dezvoltare personală, reprezentanți ai ONG-urilor a căror beneficiari sunt membrii familiilor, medici (de familie, pediatri, psihiatri și de alte specializări), preoți, educatori, asistenți sociali, absolvenți de psihologie, studenți, etc.

Înscriere

Înscrierile se fac completând formularul de înscriere de pe site până pe data de 06.07.2023 cu plata imediată după generarea biletului de participare și primirea lui pe email, iar detalii despre conferință puteți solicita la telefon 0741 093 131.


Puteți opta pentru unul dintre următoarele pachete:

  • Pachetul STUDENT 150 ron 70% discount, pot beneficia de el cei care au statutul de student, pe baza dovezii valabile. Pachetul include mapa conferinței cu accesorii personalizate, participarea la toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, 2 discuții panel, pauze de cafea, diplomă de participare la conferință.

  • Pachetul GAMMA EARLY BIRD 250 ron 50% discount din prețul biletului întreg, pot beneficia de el toți cei care achită taxa până la data de 13.03. 2023. Pachetul include mapa conferinței cu accesorii personalizate și Kit-ul de dezvoltare personală Gamma, participarea la toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, discuții panel, pauze de cafea, diplomă cu 10 credite pentru participare la conferință.

  • Pachetul GAMMA PREMIUM 400 ron 20% discount din prețul biletului întreg, pot beneficia de el cursanții si clienții activi Gamma Institute (SSF, SAS, Gamma Clinic Psychology). Pachetul include mapa conferinței cu accesorii personalizate și Kit-ul de dezvoltare personală Gamma, accesul la toate sesiunile de lucru: workshopuri, prelegeri, discuții panel, pauze de cafea, diplomă cu 10 credite pentru participare la conferință.

  • Pachetul GAMMA BASIC 450 ron 10% discount din prețul biletului întreg, pot beneficia de el foștii cursanți și clienți ai Gamma Institute (ai Școlii Sistemice de Formare și SAS și toți cei care au participat la evenimente Gamma în trecut, clienți Gamma Clinic Psychology). Pachetul include mapa conferinței cu accesorii personalizate și Kit-ul de dezvoltare personală Gamma, participarea la toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, discuții panel, pauze de cafea, diplomă cu 10 credite pentru participare la conferință.

  • Pachetul VIP – 500 ron. Prețul întreg al conferinței - Include conținutul mapei conferinței (accesorii personalizate Gamma și un toolkit cu instrumente de dezvoltare pesonală, cu acces de descărcare gratuită și de pe site-ul Gamma Institute) participarea la toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, discuții panel, pauze de cafea, diplomă cu 10 credite pentru participare la conferință.

*Booking: înscrierea la conferință se poate face până la data de 06.07.2023, cu plata imediată după generarea biletului de participare și primirea lui pe e-mail.


Taxa se achită în contul AICSCC RO62BTRLRONCRT0497674501 (Beneficiar: AICSCC, CUI 29096870), cu specificarea numelui participantului și mențiunea „Pachetul Gamma (aici se mentionează tipul pachetului ales) Weekend-ul practicienilor 2023”.

*Nu se cumuleaza mai multe reduceri pentru același produs. După începerea conferinței nu se returneaza taxele plătite.

222 views
bottom of page