top of page

Noutăți

Totul este conștiință. Cine sunt eu: corp, minte, emoție, Sinele

În articolul de azi și cele din zilele următoare vom vorbi despre 4 idei importante detaliate în primul modul al cursului SAS începători:

„Totul este conștiință”
  • Totul este conștiință

  • Cine sunt eu

  • Ce vreau

  • Ce ar trebui să facem de fapt când manifestăm corect realitatea

Când spun conștiință, mă refer la faptul ca Totul este conștiință. Ce înseamnă acest lucru?

Trăim într-un flux de conștiință definit ca forță vitală care ține toate particulele împreună și se organizează în forme diverse, organice și anorganice – în sisteme din ce în ce mai mari.


Conștiința are mai multe nivele care corespund frecvențelor diferite. Creierul nostru poate înregistra și percepe aceste frecvențe prin intermediul rețelelor neuronale specifice.


Când fluxul de conștiință interacționează cu creierul va lua naștere mintea. Ea este instrumentul principal cu care lucrează conștiința la nivel uman. Mintea folosește gândurile din flux pentru ase manifesta în două moduri, a crea și a supraviețui.


Când pun întrebarea Cine sunt eu? se generează mai multe răspunsuri.

Primul care îmi vine în minte este corpul fizic, care este format din atomi organizați în sisteme din ce în ce mai complexe, de la celulă la moleculă – organe, țesuturi, sisteme (circulator, osos nervos etc) ținute împreună de forța vitală a conștiinței, ce îl infuzează prin centrii de energie, ca porți de intrare.


Un alt răspuns este corpul mental, sau câmpul minții format din gridul tuturor programelor primite de la cei care ne-au crescut și ne-au educat. El este cizelat de către două forțe care ne animă în comportament, de a fi împreună și de a fi unic iar mintea încearcă să satisfacă constrângerile ambelor forțe. Programele mentale operează cu gânduri; ele sunt coduri care dau sens și valoare programului. Gândurile sunt preluate de corp care le trăiește sub formă de emoție și apare , astfel, experiența subiectivă a minții – care, la final, concluzionează ceva pe marginea acesteia (de exemplu: a! așa înseamnă să fii vesel, mulțumit, trist să atingi ceva etc).


Se mai generează un răspuns, corpul emoțional, care este format din totalitatea emoțiilor, la care poate vibra corpul tău. Este influențat de permisiunile și interdicțiile minții. Este, de asemenea conectat cu corpul fizic și se descarcă în diverse organe prin somatizări. Când mintea interzice manifestarea emoției, corpul o preia și o descarcă prin postură și, prin așa numitul limbaj non-verbal (corpul nu minte). Doar mintea intră în război cu emoțiile, corpul fizic, nu.

Eu sunt sinele meu.

Cine sunt eu, de fapt, se poate descrie ca fiind Sinele, sau forța vitală, sursa, conștiința universală, indiferent cum este numit este accesat prin intermediul creierului și poate fi trăit ca stare doar când corpul, mintea și emoțiile sunt complet liniștite sau aliniate. Există poziții corporale care facilitează acest lucru, există stări modificate de conștiință care arată când creierul este în această stare și, de fapt, coerența între tiparele creierului și diverse tipare – ale inimii și centri energetici din corp, corespund cu starea de Sine.


Astăzi ne oprim aici și articolul de mâine va continua cu următoarea idee „Ce vreau” și ce ar trebui să facem, de fapt, cand manifestăm corect.


Te așteptăm la SAS Avansați,

Psih. Diana Ciubotaru și Echipa Gamma!Când?

29 septembrie 2023

Investiție:

Bilet întreg: 450 ron

Bilet Gamma: 420 ron

Bilet SAS2011: 360 ron

Locație: Iasi, Soseaua Nicolina nr. 1, bl. 928B, sc. A, etaj 1, ap. 01


SAS, dezvoltare personală, știința fluxului conștiinței,

Totul, conștiință, eu, corp, minte, emoție, Sinele

79 views

Comments


bottom of page