top of page

Noutăți

Psihoterapia de cuplu - un nou modul online la Scoala Sistemica de FormareIn acest weekend, la Scoala Sistemica de Formare, am continuat calatoria formarii in psihoterapie sistemica de familie si cuplu, in mediul online, si am desfasurat cursul Specialitate 1 Modul 1 - Psihoterapia de cuplu. A fost un modul interesant, in care am intrat in lumea relatiilor de cuplu si am experimentat tehnicile terapeutice din scolile cognitiv-comportamentala, narativa si transgenerationala. Cele mai importante aspecte despre care am discutat, au fost:

  • evaluarea relatiei de cuplu si crearea relatiei terapeutice cu ambii parteneri de cuplu;

  • tehnici cognitiv-comportamentale de interventie in terapia de cuplu, metode de imbunatatire a comunicarii si destructurarea distorsiunilor cognitive ce stau la baza multor probleme ale relatiei de cuplu;

  • abordarea narativa si tehnici de interventie pentru "rescrierea povestii relatiei de cuplu";

  • preluarea modelelor relationale din familia de origine si procesul terapeutic transgenerational pentru "rescrierea manualului de instructiuni a relatiei de cuplu".


De asemenea, felicitari cursantilor grupei IS08, care in acest weekend au finalizat procesul de formare ca psihoterapeuti sistemici si mult succes in noua calatorie, a practicarii si exersarii identitatii terapeutice. A fost o calatorie provocatoare, in care ati dat dovada de perseverenta in atingerea obiectivelor propuse la inceputul formarii si mai ales de curaj pentru a parcurge un proces atat de intens de schimbare si transformare ca profesionisti si ca oameni.


Cu drag! psih. Raluca Ferchiu Scoala Sistemica de Formare by Gamma Institute

Comments


bottom of page