top of page

Noutăți

GAMMA HEALTH PROJECT

GAMMA Health Project este un proiect initiat si derulat de Institutul de Psihologie GAMMA din Iasi, prin care oferim suport psihologic in mod gratuit tuturor celor care au nevoie de sprijin in aceasta perioada.

Dupa cum stim cu totii, provocarile aduse de luna trecuta se reflecta pe mai multe planuri, dar in special in ceea ce priveste modul în care ne adaptam la un alt stil de viata sau perspectiva din care ne raportam la evenimentele provocate de pandemie. Pentru ca facem parte dintre cei care stiu ca orice perioada de "cutremur" aduce oportunitati de schimbare si de dezvoltare, credem ca este important sa transmitem acest mesaj si mai departe, celor care au cea mai mare nevoie de a capata speranta si de a simti puterea conexiunii cu ceilalti.

Serviciile de sprijin, suport si consiliere psihologica se vor adresa:

- cadrelor medicale si tuturor celor care se afla în prima linie (farmacisti, pompieri, politisti etc);

- familiilor care sunt afectate de virus sau care trec printr-un proces de pierdere a cuiva drag;

- celor singuri, indiferent de varsta;

- familiilor cu copii.

Pe parcursul a doua saptamani, cursantii si psihoterapeutii GAMMA participa la procesul de recurtare si pregatire interna, aratandu-si disponibilitatea de a oferi din timpul si abilitatile proprii celor care ne solicita sprijinul. Serviciile oferite vor fi in sesiuni telefonice si/sau audio-video (whatsapp, skype, zoom etc) de aproximativ 20 min. Vor fi discutii in care se creaza un spatiu de impartasire, de ventilare, de informare si de psihoeducatie, care sa le ofere siguranta ca nu sunt singuri si mai ales increderea ca isi pot activa resursele pentru a face fata provocarilor aduse de aceasta perioada.

Activitatea este una de voluntariat/ore de practica psihologica, iar înainte de inceperea propriu-zisa a sesiunilor vom organiza cursuri online, in care vom sprijini voluntarii cu toate informatiile de care au nevoie si vor primi instructiunile si materialele necesare pentru oferirea suportului psihologic, specific pentru topicile aduse de pandemia de Covid-19.

Pentru a te inscrie pe lista voluntarilor GAMMA in acest proiect, ne poti trimite email pe adresa contact@gammainstitute.ro sau ne poti suna la telefon 0741 093 131.

Te asteptam cu drag in echipa GAMMA Health Project!

Psih. principal Diana Ciubotaru si echipa GAMMA Institute

Comments


bottom of page