top of page

Noutăți

Explorarea Căilor Spre Insight Creativ: Deschiderea Ușilor Către Creativitatea Cognitivă

Momentul de insight, acel "Aha!" în care o idee sau o soluție apare din senin în mintea noastră fascinează mereu oamenii de știință, artiștii și chiar pe cei obișnuiți. Ce stă la baza acestor momente? Cum putem să ne deschidem mintea către idei inovatoare și să încurajăm generarea soluțiilor neașteptate?

În cartea "Factorul Evrica: Momentul Aha, Insightul Creativ și Creierul" autorii explorează conceptul de facilitare a momentelor de insight, adică modul în care poți să-ți îmbunătățești șansele de a avea acele momente de înțelegere bruscă sau "Aha!" în rezolvarea problemelor creative, prin mai multe abordări și factori.

În cartea "Factorul Evrica: Momentul Aha, Insightul Creativ și Creierul" autorii explorează conceptul de facilitare a momentelor de insight, adică modul în care poți să-ți îmbunătățești șansele de a avea acele momente de înțelegere bruscă sau "Aha!" în rezolvarea problemelor creative, prin mai multe abordări și factori.

În timp ce o concentrare intensă poate fi utilă pentru rezolvarea problemelor, starea de spirit relaxată poate juca un rol crucial în generarea momentelor de insight. În aceste stări, mintea noastră este mai deschisă să exploreze alternative și să facă conexiuni neașteptate între informații aparent diferite.

Momentele de claritatea într-un spațiu deschis își fac cu ușurință loc în jurul nostru, dacă lăsăm mintea să gândească liber în acel mediu ideal. Astfel, dacă reușești să îți ajustezi mintea și să iți creezi un mediu propice, unul în care poți să ai o stare de spirit pozitivă, relaxată, acele momente vor apărea mai des și mai clar. Acesta să fie acel mediu ideal de care vorbește John K. și Mark B.? Ei au pus accent pe ideea că "mediul ideal pentru gândirea creativă este deschis, aerisit, moale, rotunjit și calm. Culorile naturale relaxante cum sunt albastru și verde contribuie la această stare". Acest exemplu de mediu în care te-ai putea afla ar fi unul care iți oferă spațiu pentru a te relaxa sau distra încât sa se poata facilita conectarea liberă a informațiilor în creier și, astfel, pot promova apariția unor soluții inovatoare, un insight creativ.

Cei doi autori exprimă și conceptul de "experiență". Astfel, dacă ieși din rutina ta zilnica, și ai experiențe bogate și variate iți poți destabiliza ideile rigide pentru a alimenta, în schimb, cu idei creative. Expunerea la diferite medii, subiecte și activități poate stimula creativitatea prin furnizarea de informații și perspective neobișnuite, care ulterior pot conduce la momente de insight. Ei oferă exemple de cum să îți diversifici experiențele și cunoștințele pentru a crea un mediu propice pentru apariția momentelor de insight, cum ar fi să îți reoganizezi prin casă sau să schimbi cafeneaua în care lucrezi.

"Factorul Evrica" este o carte care ne îndeamnă să ne deschidem mințile și să cultivăm mediile care facilitează momentele de insight.

În ansamblu, cartea analizează cum să îți ajustezi modul de gândire și comportamentul pentru a-ți îmbunătăți abilitatea de a avea acele momente de claritate și înțelegere creativă, cu un accent pe crearea unui mediu propice pentru gândirea liberă și inovatoare.

"Factorul Evrica" este o carte care ne îndeamnă să ne deschidem mințile și să cultivăm mediile care facilitează momentele de insight. Cu o combinație de cercetare științifică și exemple practice, autorii ne arată că avem puterea de a crea un mediu în care ideile inovatoare pot prospera, aducând astfel o lumină strălucitoare asupra procesului creativ și cognitiv care se desfășoară în spatele acestor momente uimitoare.


Dacă ți-a plăcut cartea recomandată de noi, atunci trebuie să vii la Cursul introductiv SAS, care este o călătorie de dezvoltare personală folosind paradigma conștiinței cuantice - Fundamentul vieții și realității este conștiința. Acest cadru generează instrumente pentru schimbarea și evoluția ta, așa cum ne îndeamnă și cartea recomandată, pentru a facilita momentele „Aha!”

Te așteptăm la SAS,

Psih. Diana Ciubotaru și Echipa Gamma!


Când?

1 septembrie 2023

Investiție:

Bilet întreg: 450 ron

Bilet Gamma: 420 ron

Bilet SAS2011: 360 ron

Locație: Iasi, Soseaua Nicolina nr. 1, bl. 928B, sc. A, etaj 1, ap. 01


SAS, dezvoltare personală, explorarea, insight creativ, creativitatea cognitivă, conștiință

93 views

Comments


bottom of page