top of page

Noutăți

De la relatii de dependenta la relatii iluminate


Indiferent daca traiti singur sau aveti un partener, cheia ramane aceasta: sa fiti prezent si sa va intensificati prezenta printr-o si mai profunda concentrare a atentiei in clipa Acum.

Pentru ca iubirea sa infloreasca este nevoie ca lumina prezentei dumneavoastra sa fie suficient de puternica, in asa fel incat gandirea sau corpul – durere sa nu poate prelua controlul si sa le confundati cu cine sunteti de fapt.

Constientizarea faptului ca esti Fiinta din spatele gandirii, linistea din spatele zgomotului mental, iubirea si bucuria din spatele durerii, inseamna libertate, salvare, iluminare.

Sa anulezi identificarea cu corpul – durere inseamna sa aduci prezenta in durere si, in acest fel, sa o transformi. Anularea identificarii cu gandirea inseamna a fi observatorul tacut al gandurilor si al comportamentului, si mai ales al tiparelor repetitive de gandire si al rolurilor jucate de catre ego.

Daca nu o mai investiti cu identitate, mintea isi pierde trasatura compulsiva, care fundamental inseamna impulsul compulsiv de a judeca si de a opune rezistenta fata de ceea ce este, lucru care creeaza conflict, drama si noi dureri. De fapt, in momentul in care critica inceteaza, prin acceptarea realitatii existente, v-ati eliberat de minte. Ati facut loc iubirii, bucuriei, pacii.

Puneti mai intai capat criticii de sine; opriti-va apoi din a va judeca partenerul. Cel mai puternic catalizator pentru transformarea unei relatii este acceptarea totala a partenerului asa cum este, fara a simti nevoia de a-l judeca si a-l schimba in vreun fel.

Aceasta va duce imediat dincolo de ego. Toate jocurile mentale si toata dependenta au luat atunci sfarsit. Nu mai exista victime si nici faptasi, nici acuzatori sau acuzati.

Acesta este, de asemenea, sfarsitul oricarei codependente, al faptului de a fi atras in tiparul inconstient al altcuiva, permitandu-i in acest fel perpetuarea. Atunci ori va veti desparti – in dragoste, -, ori veti patrunde impreuna si mai profund in clipa Acum, in Fiinta. Poate fi chiar atat de usor? Da, chiar este atat de usor.

Iubirea este o stare a Fiintei. Iubirea nu se afla in afara, ci in adancul dumneavoastra. Nu o puteti pierde si nu va poate parasi. Nu depinde de vreun alt corp, de vreo forma exterioara.

In linistea prezentei, va puteti simti propria realitatea atemporala si fara forma, ca viata nemanifestata care va anima forma fizica. Apoi puteti simti acceasi viata in adancul fiecarui om si al fiecarei fiinte. Priviti dincolo de valul formei si separarii. Acest lucru este realizarea unitatii. Acest lucru este iubirea.

Desi scurte strafulgerari de iubire sunt posibile, ea nu poate inflori decat daca sunteti permanent liber de identificarea cu mintea, iar prezenta dumneavoastra este suficient de intensa incat sa fi dizolvat corpul – durere – sau puteti cel putin sa ramaneti prezent ca observator. Corpul – durere nu mai poate prelua atunci controlul asupra dumneavoatra, distrugand astfel dragostea.


Cu drag, Psiholog Principal Diana Ciubotaru

https://www.gamma-conference.com/events/modul-2-cum-sunt-relatiile-mele


Comments


bottom of page