top of page

Noutăți

PROVOCAREA DIANEI_16 zile până la INSPIRE Consciousness

A șasea zi. Exercițiul de ieri, poate, te-a făcut să reflectezi asupra credințelor pe care le ai despre succes și ... desigur, opusul lui, eșecul.


Astăzi vom contempla la ce anume poate sta în calea implementării deciziilor pe care le iei și poți aduce liniștea în călătoria ta.

Astăzi vom contempla la ce anume poate sta în calea implementării deciziilor pe care le iei și poți aduce liniștea în călătoria ta.

PROVOCAREA DIANEI_16 zile până la INSPIRE Consciousness

#1 - Mesajul zilei


”Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești” - Confucius


#2 - Exercițiul călătorului


Astăzi ne oprim asupra emoțiilor pe care le experimentezi cel mai des și îți produc neplăcere sau disconfort:

  • poate te înfurii repede;

  • poate frica este activată mai des;

  • poate deznădejdea te cuprinde prea mult;

  • poate tristețea este ca un bolovan în piept;

  • completează cu orice emoție se activează la tine și nu ai o soluție validă pentru a-i face față.


"Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești" – Confucius

#3 - Să contemplăm


Privește-te pe tine, din exterior, exact cum privești o secvență de film în care ai fi actorul principal. Ia-ți o ceașcă de ceai sau cafea, așează-te în sala de cinema și rulează filmul celor mai intense emoții. Observă ce le activează (butoanele de activare pot fi cuvinte spuse de anumiți oameni, situații sau lucruri din mintea ta). Notează cine și ce îți apasă butoanele... Cred că vrei să faci ceva cu asta.


Acum e momentul să zâmbești minții! Mergi la recapitulare, poate vei fi surprins/ă...


#4 - Recapitularea zilei


Felicitări, astăzi ai fost propriul star!

Să eliberăm puțin spațiul interior. Ți-am pregătit o meditație ghidată care poate ajuta la eliberarea furiei. Găsește un loc liniștit și confortabil pentru a te așeza sau pentru a sta într-o poziție relaxată. Începe prin a-ți relaxa corpul și a-ți focaliza atenția pe respirația ta.

Respirație conștientă (1 minut): Începe să respiri adânc și liniștit. Concentrează-te pe senzația aerului care intră și iese din corpul tău...Focalizează-te pe această respirație calmă și constantă.

Acceptarea emoțiilor (1 minut): În acest moment, recunoaște și acceptă furia sau frustrarea pe care o simți fără a judeca. Lasă aceste emoții să existe în interiorul tău, exact precum aerul într-o încăpere...

Vizualizarea eliberării (1 minut): Imaginează-ți că aceste emoții negative sunt ca niște nori întunecați. Odată cu respirația ta, începe să îți vizualizezi eliberarea furiei sub forma unui nor care se disipează încet, lăsând loc luminii și liniștii interioare.

Repetarea unor afirmații (1 minut): repetă în mintea ta sau cu voce tare o afirmație pe care o crezi și al cărei efect îl crezi posibil. De exemplu: ”Las furia să plece și îmi permit să mă simt calmă și liniștită”.

Observatorul (1 minut): Începe să-ți îndrepți atenția către respirația ta. Simte cum corpul tău se relaxează, iar mintea ta devine liniștită. Observă senzațiile și gândurile care vin și pleacă, fără a le judeca. Rămâi acolo, fără nici o opinie...

Încheiere (1 minut): Când ești gata, adu-ți focusul și atenția încet, înapoi în prezent. Începe să miști ușor corpul și când ești pregătit, deschide ochii cu blândețe.


Această meditație ghidată îți oferă un moment de a recunoaște și a accepta furia înainte de a lucra pentru a o elibera și a aduce un sentiment de liniște și echilibru interior, eventual într-o ședință terapeutică.


Dormi liniștită, ne auzim mâine,

Diana, un călător neobosit în Conștiință...PROVOCAREA DIANEI 16 zile INSPIRE Consciousness1 Comment


mirarusu870
Nov 26, 2023

Mulțumesc Diana!

Eu am început azi ,calatoria , dar in forță am scris trei pagini despre ce înseamnă succesul,daca la început m-am simtit furioasa ,blocata, s-a produs o curgere de emoții, de credinte ce le mai observam prin minte mea ca niște fantome .

Observ un nou spațiu in interiorul meu,noi descoperiri ,noi întrebări..

Mulțumesc!

Like
bottom of page