top of page

Noutăți

Conferinta Change The Story! Eveniment gratuit de dezvoltare personala


Totul incepe de la tine si nimic mai mult” - sta scris pe un desen al unui copil din clasa a 6-a de la un liceu din Iasi. Cu aceasta energie am inceput la Gamma Institute proiectul ”Change the Story! Schimbarea vine de la TINEri!” - un proiect prin care ne-am propus sa derulam o campanie de reducere a violentei/ agresivitatii in mediul scolar si a fenomenului de bullying.

Pana acum, de aproape un an, am derulat peste 45 de workshop-uri cu elevii din ciclul liceal, gimnazial si primar, iar peste 400 de persoane au participat la activitatile proiectului si au inceput deja sa implementeze o schimbare în viata lor si în modul de a interactiona cu ceilalti.

Pentru a mentine si a propaga aceasta schimbare, Gamma Institute va invita la conferinta “Change The Story! Schimbarea vine de la tineri!”- eveniment gratuit de dezvoltare personala, ce va avea loc pe 15 februarie, orele 15.00-19.00 la Colegiul National Emil Racovita din Iasi. Evenimentul se adreseaza tuturor celor care vor sa invete strategii si metode de rezolvare a conflictelor, sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare si sa produca o schimbare vizibila in viata lor si in sistemele din care fac parte. Indiferent daca esti elev, tanar student, specialist, parinte sau vrei sa te dezvolti personal, te asteptam cu drag la acest eveniment.


De ce sa participi la Conferinta Change the Story!


Daca esti interesat de dezvoltare personala si implementarea schimbarii in viata ta:

- Afli ce inseamna schimbarea si ce presupune inceperea unui proces de dezvoltare personala si a unei schimbari in viata ta

- Inveti metode concrete prin care sa reusesti sa-ti rezolvi conflictele cu ceilalti

- Participi la crearea unei comunitati de oameni care doresc sa aduca o schimbare in mediul din care fac parte si afli ce inseamna o strategie de interventie pentru diminuarea unui fenomen negativ cu care comunitatea se confrunta


Daca esti parinte:

- Afli ce inseamna bullying-ul si ce sa faci in momentul in care copilul tau este victima acestui fenomen sau a participat/ asistat la evenimente de agresivitate in scoala

- Inveti metode inovative si actuale de a comunica cu copilul tau in momentul in care traieste sau este implicat intr-o situatie de bullying/cyberbullying

- Iti dezvolti abilitatea de a crea o relatie deschisa si proactiva cu cadrele didactice, consilieri de tineret, psihoterapeutii si toti cei cu care copilul tau interactioneaza in mediul scolar sau in afara lui.


Daca esti elev/ student/ tanar:

- Inveti metode concrete prin care sa reusesti sa-ti rezolve conflictele cu ceilalti

- Legi noi relatii si participi la crearea unei comunitati de copii si tineri care vor sa-si schimbe povestea si sa faca o schimbare in mediul din care fac parte (acasa, la scoala, in grupul de prieteni etc)

- Inveti sa identifici situatiile de bullying, sa intervii atunci cand poti face asta si sa contribui la diminuarea acestui fenomen in scoala ta.


Daca lucrezi in domeniul educatiei (esti cadru didactic, consilier scolar, consilier de tineret, psiholog, psihoterapeut):

- Participi la crearea unei comunitati a profesionistilor care incep un proces de schimbarea in mediul in care lucreaza

- Afli cum poti aborda situatiile de violenta/ agresivitate fizica si/sau psihologica pentru a diminua fenomenul de bullying sau situatii dificile din mediul scolar.

- Creezi relatii autentice cu cei cu care colaborezi in munca ta: parinti, specialisti-terapeuti, consilieri de tineret

- Pentru a afla mai multe informatii despre activitatile realizate in cadrul proiectului si a descoperi instrumentele folosite in cadrul acestuia (prin brosura "Change the Story"pe care vei primi gratuit).

- Pentru a pune in evidenta si alte probleme de ordin educational din comunitatea noastra.


Va asteptam cu drag!

Psih. principal Diana Ciubotaru si echipa Gamma Institute*Acest proiect a fost initiat de Asociatia Institutul de Cercetare si Studiu Constiintei Cuantice - Gamma Institute din Iasi, finantat de Fundatia de Dezvoltare a Societatii Civile prin linia Fondul pentru Inovare Civica

Commenti


bottom of page