top of page

GAMMA history

Cel ce face ceea ce ii place

Nu va munci nici măcar o zi în toată viaţa lui…

Zilele trecute am participat si eu, la cei acusi 40 de ani ai mei, la unul din multele workshop-uri organizate de cei de la Gamma Institute. Evenimentul a avut loc la Colegiul Emil Racovita din Iasi sau, cum îl ştiam eu, „pe vremea mea”, Liceul Emil Racovită, adica L.E.R, sau dupa cum il denumeam noi - Lagarul de Exterminare Rapida.

Dar nu despre exterminare este vorba, ci despre…altceva.


Mergand pe jos spre liceu, pe aceleasi alei neschimbate de mai bine de 20 de ani, deodata m-am trezit eu, cea de acum, privindu-ma pe mine, cea de atunci. A fost halucinant, ca o calatorie in timp, ca in filmele SF in care te uiti, din film, la un film cu tine din trecut. Recunosti personajul chiar daca nu mai esti el.

Si m-am vazut, la cei 17-18 ani pe care ii aveam, cu parul meu lung si negru ca abanosul, tras pe fata ca sa par dura, cu cele 3 perechi de cercei in fiecare ureche, cu machiajul ala negru si intens pe care il purtam ca sa par mai matura, cu bocanci si MC cu lanturi (nu radeti, asa se purta atunci), cu identitatea mea confuza, cu debusolarea pe care o simteam constant in mintea mea, cu un soi de disperare ca nimic nu e cum credeam eu ca o să fie si cu intrebarea constanta despre ce va urma.