top of page

Noutăți

Câștigă lupta pentru exprimarea Sinelui prin cunoașterea propriului arhetip


Câștigă lupta pentru exprimarea Sinelui prin cunoașterea propriului arhetip

Weekend-ul Practicienilor Sistemici 2024, cea de a 6-a ediție, se apropie, iar tema din acest an este „Magicianul și Dragonul: Lupta pentru cucerirea și exprimarea Sinelui”.

Vom discuta despre arhetipuri și în special, despre arhetipul Magicianului, un arhetip specific multora dintre cei care îmbrățișează profesii prin care îi ajută pe ceilalți, cum este și psihoterapia.


Dar ce sunt arhetipurile? Sunt modele universale, care la nivel subconștient setează atât bărbații, cât și femeile, să se manifeste în mod unic în funcție de dominanța arhetipului. Fiecare arhetip are un nucleu cheie, ca un miez de trăsături. Imaginează-ți un diamant în care bagi lumina pe dedesubt și fațetele sunt luminate: unele sunt opace, unele sunt transparente, iar acestea din urmă sunt cele dominante, adică, lasă energia să treacă prin ele și atunci tu te manifești conform dominanței respective – adică arhetipul tău.


Astfel, au fost descrise de către Jung, 12 arhetipuri ce provin din 4 linii dominante, fiecare cu un pol pozitiv (vizibil) și unul negativ (invizibil) al trăsăturii, respectiv dominața și umbra. Umbra nu este definită în sensul a ceva negativ, ci în sensul de latent (de exemplu, o persoană poate avea un potențial de creație, dar este în umbră).


De ce este important să-ți cunoști arhetipul? Pentru că, tot Jung, a definit evoluția unei persoane ca fiind dată de individuație, adică integrarea tuturor părților vizibile și invizibile într-un self unic complet. Prin acesta, îți poți împlini destinul, creația, sensul tău în lume.


Cum vom aborda teoria arhetipurilor la WPS 2024?

-          Vom avea o privire de ansamblu asupra arhetipurilor;

-          Vom explica arhetipurile ca pattern de înțelegere a propriei persoane și a celuilalt;

-          Vom vorbi despre inconștient, despre animus și anima, despre umbră și Sine;

-          Vom explora arhetipul Magicianului, ca dominantă și umbră.


Bineînțeles, vom și experimenta toate acestea prin exerciții practice, momente de reflecție, meditații ghidate și discuții legate de aplicarea acestora pentru a aduce magie și armonie în propria viață.


Vă aștept cu drag la WPS!

Psiholog Principal Diana Ciubotaru


Te poți înscrie AICI!


Câștigă lupta pentru exprimarea Sinelui prin cunoașterea propriului arhetip


Commentaires


bottom of page