top of page

Noutăți

Ce inseamna sa fii un om frumos?

Proiectul Stand-Up Psychology, mi-a aratat ce inseamna cu adevarat sa fii un om frumos! In aceasta calatorie am descoperit ceva ce toti aveam in comun si anume, ce inseamna sa fii un om frumos! English version

Am avut sansa sa cunosc oameni care au avut greutati, suferinte, pierderi si au trecut prin acele momente cu ochii in lacrimi si cu sufletul incarcat, insa au gasit in interiorul lor curajul si puterea de a merge mai departe. Toate momentele in care ei s-au simtit descurajati, tristi, neintelesi, abandonati i-au ajutat sa-si aduca la lumina cele mai frumoase atribute umane. Am avut sansa sa descopar in fiecare persoana sensibilitate, blandete, finete, si am ramas placut surpinsa sa vad cum acesti oameni au evoluat frumos si cum nu au lasat ca greutatile vietii sa le innegreasca mintea si sufletul! Din acel moment mi-am propus sa incep o noua viata. Trecutul nu puteam sa-l schimb, insa, puteam sa invat ceva din el.

Stand-Up Psychology mi-a aratat o noua perspectiva asupra mea si ca ori de cate ori teama ma face sa dau inapoi si sa renunt la ceea ce-mi doresc cu adevarat, sa fac doar un pas inainte si toata fiinta mea ma va urma. Tanjeam dupa fericirea altora si ma intrebam mereu: ,,ce fac oamenii de sunt atat de fericiti?” ,,ce au ei si eu nu am?” si, incet incet, cu pasi marunti dar importanti, am realizat ca nu exista o reteta a fericirii si ca tine de mine sa aflu ce anume ma face fericita, ce-mi doresc eu de la mine, care sunt dorintele si nevoile mele si abia apoi sa incep sa-mi construiesc visul!

Atunci cand avem un vis inseamna ca avem si resursele necesare pentru a-l putea face sa devina realitate!

Rollo May spunea in cartea ,,Cautarea de sine” – „Opusul curajului in societate nu este lasitatea, ci conformismul”. Asa si eu, nu eram lasa, doar ca ma comportam ca cei din jurul meu fara sa stiu de ce sau incotro ma indrept! Acceptam diversi oameni in viata mea, care nu erau buni sau mai putini buni, ci aveau diferite valori, perceptii despre viata. Imi placea sa fiu un salvator si tot eu ma puneam si in postura de victima….Pana cand am inceput sa dobandesc o claritate a gandirii si astfel am inceput sa urc treapta cu treapta, actionand in acord cu noul meu mod de gandire!

Dupa aceasta experienta am plecat cu multe ganduri; un gand a fost sa scot acei oameni din viata mea care ma controlau si care nu ma meritau, sa las evenimentele neplacute in spate, sa accept si critica ce poate sa fie si constructiva, sa invat sa ma accept cu bune si cu rele.

Am invatat ca a spune uneori „nu” altora inseamna, de fapt, a-mi spune mie ”da”!

Va multumesc, oameni frumosi! Alexandra Coman Voluntar Gamma Institute

bottom of page