top of page

Noutăți

Mintea în joc și jocul în viață

Atitudinea de joc este o resursă imensă de energie de creație de sens!

Mintea în joc și jocul în viață

Dacă ești atent, TOTUL te învață, doar să îți stabilești ce vrei să înveți. Să luăm de exemplu, contextul de joc. Farmecul unui joc este dat de faptul că este un bun prilej să observi cum funcționează mintea ta și a celor cu care te joci. Dar ce fel de minte? Doar cu aceea care s-a dezvoltat până la acel moment de joc. Deci, să jucăm cu MINTEA pentru a o face să se schimbe într-o versiune mai îmbunătățită. Și ca să fac asta, înseamnă că la bază este atitudinea și aceasta implică valori, implicit emoții. Să jucăm cu o minte care susține viața, care speră, care crede în libertate, care perpetuează co-creația!


Să revenim la joc ca instrument de învățare de abilități de viață independentă, de relație, de negociere, de schimbare de tipare de gândire distructive. Poți învăța din jocuri de colaborare, participative dar și din jocuri de competiție. Jocul îți oferă o multitudine de roluri: arhitect, constructor, superviser, observator al dinamicii, al procesului pentru a ajunge la un rezultat. Doar că cei care-l joacă o fac cu diverse mindsett-uri: să se distreze, să câștige, să învețe, să trăiască jocul, să se descopere, să reflecteze la gânduri și stări.


Unii dintre noi, preferăm jocuri clare,  care implică o călătorie conștientă, poate de inițiere, cu diverse întrebări: care este scopul, am resurse, ce gândește cel din fața mea, ce urmărim, ce câștigăm?


Dar cum e cu transferul în viața reală? Ce-ar fi dacă aș considera serviciul un joc, sau relațiile de prietenie, sau propriul proces de dezvoltare personală? Parcă și atitudinea se schimbă, apar și elemente noi: detașarea, umorul, misterul, curiozitatea, bucuria, creativitatea, obstacole. Da, obstacole: credințe limitative, rezistența unora, poate propria rezistență la schimbare, lupta de putere... Și cu toate astea, atitudinea de joc este o resursă imensă de energie de creație de sens, semnificații, de relații de înțelegere și negociere, de asertivitate și de evoluție: poate a minții, a unei relații, a trecerii într-un alt nivel pe ciclul vieții de familie. Oricum, rămâne această LEGE: procesul psihologic este individual și subiectiv.


MINTE, ÎNVĂȚARE, SIMPLITATE

Cu drag pentru o minte în schimbare,

MARCELA GROSU

Psihoterapeut sistemic de cuplu și familie,

GAMMA INSTITUTE


Contactează-ne la adresa de mail contact@gammainstitute.ro sau la numărul de telefon +40741093131 pentru a afla mai multe.

 

Click aici pentru a afla despre cursurile noastre și pentru a te înscrie să obții o certificare în consiliere sau psihoterapie sistemică de cuplu și familie:


Gamma
Psychology
Future

IASI, Sos. Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc. A, et. 1, ap. 1, interfon 01

Iași

Tel: +40 741 093 131

contact@gammainstitute.ro

  • Gamma Institute
  • LinkedIn Social Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2024 by GAMMA Institute

bottom of page